Steeds meer mensen zoeken naar info over Electrocultuur, is het een hype of een oude techniek waarvan de informatie langzaam weer terugkomt?
In ieder geval leuk om mee bezig te zijn en te kijken wat het oplevert. In de video laat Adis zien hoe hij de elektrocultuur toepast in zijn tuin. Zo laat hij zien dat hij gebruikt maakt van een stuk koperdraad dat hij om een stok gewikkeld heeft. De vragen die hij krijgt over afstanden van het koperdraad om de stok, hoe diep de stok de grond in moet en welke kant je om moet wikkelen laat hij voor wat het is, want hij doet alles op gevoel.
Waarom electrocultuur?
Adis ziet elektrocultuur als een van de vele onderdelen die invloed hebben op het groeiproces van de gewassen. Je kunt werken met een stok waar het koperdraad omheen gedraaid wordt maar je kunt ook werken met een antenne, waarbij koperdraad en gegalvaniseerd ijzerdraad verwerkt zijn. Het idee daarbij is dat je op die manier verschillende frequenties opvangt en vervolgens terugzendt naar de aarde. Bij de antenne heeft Adis van noord naar zuid ook ijzerdraad onder de grond aangebracht om de energie te verdelen door de grond. Dit is vergelijkbaar met magneet cultuur waar Yannick van Doorne ook over vertelt. Uiteraard is de kwaliteit van de grond ook van belang voor goede groei. Hiervoor werkt Adis met de ‘No Dig- methode’ om de grond intact te laten.
Video: Electrocultuur in het kort + 2 antenne soorten
3 Manieren om koperdraad te strippen
Om de elektrocultuur toe te passen heb je koperdraad nodig. Hiervoor kun je elektriciteitsdraden gebruiken en die strippen. Dit kan met een tang, maar Adis laat zien dat je ook zelf een strip-apparaatje kunt maken. Wil je veel strippen, dan kun je ook gebruik maken van een stripmachine (kabelstripper). Op deze manier kun je het elektriciteitsdraad handig kunnen strippen.
Video: 3 manieren om koperdraad te strippen
Hoe koperdraad (kaars)recht krijgen?
Koperdraad kun je ook goed gebruiken om zelf een piramide van te maken. Na het strippen is het dan fijn om het draad goed recht te krijgen, zodat het goed verwerkt kan worden om bv. een piramide te maken. Je kunt de kabel rechttrekken, maar dat kost veel kracht. Een handige tip van Adis: bevestig het ene eind van de kabel ergens aan vast. Het andere eind bevestig je aan de accuboormachine en dan draaien maar! Je draait tot je het draad mooi recht genoeg vindt. Het draad wordt hier kaarsrecht door en krijgt ook wat stevigheid door de winding in het draad. Nadeel van deze methode is dat je het draad niet meer kunt buigen want dan breek hij af.
Video: 3 manieren om koperdraad te strippen
Kiemgroenten Kweekset
Wil je snel en makkelijk aan de slag met het kweken van kiemgroenten? Dan is de FunJar kiemgroenten kweekset iets voor jou! Er is keuze uit kweeksets met een enkele pot en een dubbele pot.
Beide varianten bestaan uit de pot(ten), het unieke kurken ‘jasje’, een kurken standaard, biologische alfalfa kiemzaden en een handleiding. Alles binnen handbereik voor een succesvolle oogst!