Tuin

Simpel en (bijna) gratis bewateringsysteem zelf maken

Ga jij binnenkort ook beginnen met het voor zaaien van groenten? En doe je dat op een plek waar je niet dagelijks komt, bv in de kas? Dan is de kans groot dat je wel eens vergeet om water te geven…

Tja, wie kent het niet, alles goed voorbereid en als de eerste groene blaadjes bovenkomen, kom je erachter dat je te weinig water gegeven hebt en je tere plantjes hangen er slapjes bij.

Adis is altijd op zoek naar goedkope en simpele methodes om op een makkelijke manier te tuinieren. In zijn telegramgroep deelde hij afgelopen week een experiment met betrekking tot het beregenen van plantjes.

Je hebt hiervoor een katoenen draad of veter nodig en een pot of emmer water (afhankelijk hoeveel plantjes je wilt bewateren). Vul de pot of emmer met water en hang de veter erin. Het uiteinde van de veter hang je in of boven het potje met de zaailingen of plant. De veter zal het water opnemen en zo het plantje bewateren. Binnenshuis is dit ook te gebruiken als je bv op vakantie gaat.

Bekijk de video via de telegram kanaal.


Adis start nog wat meer FunSpirimenten op met betrekking tot het bewateren van de planten in de tuin. Wil je volgen hoe het uitpakt en ideeën opdoen? Volg hem dan via zijn telegramkanaal.

Wil je weten wanneer jij kunt beginnen met het voor zaaien van verschillende groenten, kijk dan ook even op de website en vraag de gratis moestuinkalender aan.