Overige

De holbewonercode, gezond eten zonder honger te lijden

Blue Tiger is gestart met een nieuwe realityserie over gezond eten en bewegen zonder honger te lijden of jezelf over de kop te sporten!

Onder leiding van Nikko Norte werken vijf kandidaten de komende maanden een programma af waarmee ze hun ideale gewicht zonder veel moeite bereikt kan worden en men als vanzelf discipline opbouwt om datgene te doen wat het lichaam vraagt.

Aan de hand van de videodagboeken van de kandidaten en de thuisbezoeken van Tom en Menno aan de kandidaten kun je volgen hoe ze hun levensstijl aanpassen. Nikko voorziet hen van gezonde en makkelijke ontbijtjes, lunches en diners. Om dat te realiseren maakt hij gebruik van een aantal producten van FunJar.nl.

Zo zal het eten van kiemgroenten aan bod komen in de uitzendingen. Kiemgroenten zijn scheuten die ontstaan als sporen of zaden ontkiemen in water. Je kunt ze gemakkelijk binnen telen en na een aantal dagen al eten. Kiemen zitten vol vitaminen en mineralen passen daardoor super goed in het eetpatroon van de ‘holbewoner’. Wil jij ook jouw eigen kiemen telen? Kijk dan in de webshop voor de verschillende kiemsets die te koop zijn bij FunJar.nl.

Als je gezonde voeding wilt eten, is het ook van belang dat je kijkt naar bewaarmethoden. Een goede bewaarmethode van jouw voedingsmiddelen zorgt namelijk voor het behoud van de voedingsstoffen, ook als je het product niet meteen eet.


Om voedsel goed te kunnen bewaren heeft FunJar.nl verschillende bewaarpotten/voorraadpotten van violetglas in het assortiment. Uit verschillende tests blijkt dat violetglas een positieve werking heeft op natuurlijke producten en de houdbaarheid van producten soms met maanden verlengd kan worden bij gebruik van deze potten. Dat de houdbaarheid verlengd wordt komt doordat het glas (on)zichtbare violetgoven en infrarood licht doorlaat, maar de rest van het (zon)licht tegenhoudt. Simpel gezegd laat het glas dus de lichtgolven die zorgen voor groei en creatie door en houdt het de lichtgolven die in de natuur zorgen voor afbraak en verval tegen. In de webshop vind je verschillende soorten potten van dit bijzondere glas.

Vind jij het leuk om te ontdekken wat de holbewonercode voor jou kan doen?

Bekijk dan de video’s onder deze blog. Zo kun jij het proces van de kandidaten volgen en aansluiten wanneer je wilt! Wanneer je het boek ‘De Holbewonercode’ van Nikko wilt bestellen dan kan dat via zijn website, de site van Blue Tiger of bij de boekhandel.

Holbewoners #1. Maak kennis met de kandidaten!
De holbewoner #2. Bewegen tot ze erbij neervallen!
Holbewonercode #3. Kandidaten sturen filmpjes op en krijgen een nieuwe opdracht!
Bent u ook benieuwd hoe een holbewoner ontbijt? 
Het lekkerste avondeten maak je als holbewoner natuurlijk zelf!
Lunchen in een grot: spinazie met gerookte zalm, pijnboompitten en rozijnen.
Heerlijk ommeletteren in de grot van Nikko!
Nikko’s holbewonersoep met diverse groenten
Holbewonersporten. 15 minuten per dag: wat moet ik doen?
Witlof met garnalen en een overheerlijke dressing. Dat wordt smullen!
Een oergezonde en overheerlijke tonijnsalade voor de lunch.
Diner uit de grot. Hertenbiefstuk en stamppot broccoli met zoete aardappel.
Tomatensoep voor onderweg.
Diner uit de grot. Groene asperges, witlof, gehaktballen en een gebakken eitje.
Diner. Gebakken zoete aardappel met gehakt en prei.
Lunch. Garnalen met pastinaak.
Diner. Gewokte kool met een biefstuk.
Diner. Kabeljauwfilet met gepureerde bloemkool en oesterzwammen.
Pannenkoeken van quinoameel met appel, banaan en rozijnen
Lunch: Roerei met diverse groenten en een mango als tussendoortje
Diner: Runderlever met pompoen, champignons en verse gember
Lunch: Pompoensoep met kokosnoot en diverse groenten
Diner: Rolletjes van norivellen, gevuld met gebakken kip en diverse groenten
Lunch: Salade met gebakken kip en een avocado dressing
Lunch: Gebakken courgette met een spiegeleitje
Diner: Tonijnbiefstuk met gebakken champignons en quinoa.
Lunch: Spaanse tortilla met zoete aardappel
Diner: Vleesspiesjes en gevulde portobello
Diner: Varkenshaas met tri-color paprika en gebakken spruitjes
Lunch: Asperges met zoete aardappel, ei en spinazie
Diner: Wild zwijn met rode bieten en quinoa
Nikko en Tom on tour: nemen een kijkje bij Felix en Tamara in de keukens
Bewegen als moderne holbewoner; hoe doe je dat?
Smoothie ontbijt!
Lunch: Zalmsalade met avocado
Diner: Paprika gevuld met gehakt en daarbij een komkommersalade
Hoe altijd en overal zelf te trainen met elastieken
Diner: Kabeljauwhaas met Tomatensaus