Overige

Wat is elektrocultuur?


‘Elektrocultuur is het slim gebruik maken van natuurlijke elektrische en magnetische groeikrachten, voor het verhogen van het rendement, land vruchtbaar maken, de oogsten vergroten, de kwaliteit vergroten en oplossingen tegen ziekten en plagen.

Het stimuleren van de natuurlijke elektriciteit en magnetisme, om de bodem vruchtbaar te maken en gewassen te beschermen’.
(Van Doorne)

Het werken met elektrocultuur kwam ik tegen in de groep van Adis (klik hier voor de telegramgroep) en alles wat me interesseert wil ik uiteraard ook zelf uitproberen 😊
Het leek mij wel interessant om naast een aantal antennes ook koperen ringen rondom bepaalde planten of een boom te plaatsen.

Aan de slag dus!

Ik gebruikte koperdraad dat wij nog in de schuur hadden liggen voor het trekken van stroom naar lamp-punten. Het draad stripte ik alleen aan de uiteinden, de rest van de isolatie liet ik zitten, zodat het ook niet erg is als het circuit ergens geraakt wordt door de bladeren van planten.

Ik heb gaatjes in een latje gemaakt, waar het draad doorheen wordt gestoken. Belangrijk is dat de draden boven elkaar uitkomen, zodat er geen gesloten cirkel ontstaat. Voor het steunen van het draad rondom de plant gebruikte ik een latje met een V-inkeping, zodat het goed blijft liggen.
De opening moet naar het noorden gericht zijn!

De antennes heb ik gemaakt door het koperdraad, met de klok mee*, om bezemstelen en paaltjes te winden. Boven het paaltje heb ik een stuk draad uit laten steken en het gewoon rond gebogen.
Ook de opening van deze ‘winding’ staat naar het noorden.

Ik ben benieuwd of we wat kunnen merken qua groei van onze groenten dit seizoen. Om te kunnen vergelijken zal ik een bak met rode bieten omranden met een koperdraad en dat bij een andere bak niet doen.

Ik houd je op de hoogte van mijn bevindingen!

Wil je meer lezen of Electrocultuur, dan kan ik je onderstaande links van harte aanbevelen!

Yannick Van Doorne weet heel veel te vertellen over de werking van elektrocultuur. Via deze link vind je ook de video waarin hij uitlegt hoe je een ring om een plant/boom kunt plaatsen.
(wil je Yannick volgen op zijn telegramkanaal klik dan hier)

Matt Roeske is ook super om te volgen, hij is spreker in verschillende YouTube video’s. Via deze link vind je een aantal mooie video’s van hem.
(wil je Matt volgen op zijn telegramkanaal klik dan hier)

*Update: steeds weer komen er veel vragen binnen of het koperdraad nou met de klok mee of tegen de klok ingedraaid moet worden. De antwoorden zijn wisselend… In de tijd dat ik deze blog schreef kwam ik uit op ‘met de klok mee’. Ik heb de antennes zo gemaakt en zag, met name bij planten die we in huis hebben staan, binnen korte tijd hele positieve verbetering.
Adis kwam voorjaar 2024 echter met een wellicht hele logische beredenering en die neem ik graag op in dit schrijven, want wat als de natuur ons gewoon alles verteld? Hieronder een korte video waarin Adis daar uitleg over geeft. Maar zoals gezegd: blijf ook gewoon zelf uitproberen en Funsprimenteren!

Gerelateerde berichten